Serviceoppdrag

Service av ditt eksisterende system er avgjørende når du ønsker å sikre deg et godt fungerende hjem. Uten riktig vedlikehold kan bygninger og boliger få en rekke problemer innen vann og avløp.

Tips!

Visste du at du kan motta opp til 10 000 kroner i støtte fra Enova om du legger om til vannbåren varme? For å få støtte forutsetter det at du samtidig investerer i en fornybar energikilde.

Tette rør

Tette rør kan føre til at vannet i vasker og dusjer ikke tømmes raskt nok, noe som kan føre til en rekke problemer i hjemmet ditt. Hvis du opplever tette rør, kan det være fristende å prøve å løse problemet selv. Men i de fleste tilfeller er det best å kontakte en rørlegger med profesjonell erfaring. Vår ekspertise kan hjelpe deg med å takle tette rør og sikre at alle rør i hjemmet ditt fungerer riktig.

Hvorfor blir rør tett?

Det er mange ulike grunner til at rør blir tette, men i de fleste tilfeller kan det unngås. Det er en rekke tiltak du kan iverksette om du har en tett vask, dusj eller avløp. I de fleste tilfeller er det fremmedlegemer som har havnet på feil plass, eller så kan det være gamle eller ødelagte rør som kan stoppe flyten.

Tips for å unngå tette rør:

  • Hold sluket rent. Det anbefales å rengjøre sluket en gang i måneden.
  • Unngå å helle fett og olje i kjøkkenavløp, da dette kan størkne og forårsake tilstopping.
  • Hell regelmessig varmt vann ned i avløpet for å skylle ut avleiringer og rusk.
  • Inspiser rørene jevnlig for tegn på korrosjon, lekkasjer eller blokkeringer, og utbedre dem umiddelbart før de utvikler seg til større problemer.
  • Vær oppmerksom på hva som spyles ned i vasken – unngå å spyle ned matrester, bomullspinner, tørkepapir og andre materialer som kan forårsake tilstopping over tid.

Fornying av gamle rør

Hvis hjemmet ditt er eldre eller har vært i familien i flere tiår, kan det hende at rørene i ditt bygg trenger en nøye undersøkelse. Vår rørleggere utfører omfattende rørinspeksjoner og kan gi deg råd om eventuelle reparasjoner og vedlikehold som bør utføres. Over tid kan gamle rør råtne, sprekke eller ryke, som kan føre til lekkasjer og større skader på hjemmet ditt. Vi kan hjelpe deg med å erstatte eller renovere gamle rør og sørge for at alle rør til bygget er oppgradert.

Rør i rør

Rør-i-rør er en innovativ måte å restaurere aldrende rør på for å forlenge levetiden og øke effektiviteten. Med denne metoden settes et rør med mindre diameter inn i det eksisterende, større røret. Røret med mindre diameter fungerer som en hylse som beskytter innerveggene i det større røret mot korrosjon og slitasje. I tillegg kan innerrøret gi ekstra isolasjon, noe som bidrar til å opprettholde en jevn temperatur i ledningen.

Prosessen med å sette inn et nytt rør i et eksisterende hus er relativt enkel. Først må rusk og korrosjon fjernes fra det opprinnelige røret for å sikre at begge rørene passer godt sammen. Når de er tilstrekkelig rene, kan man smøre begge overflater med et smøremiddel før man setter det nye røret inn i det eksisterende. For å sikre riktig installasjon er det viktig at det ikke er noe mellomrom mellom de to rørene der vann kan slippe ut eller luft kan komme inn. Etter installasjonen utføres det trykktester for å sikre at det ikke er lekkasje noe sted i systemet.

Rør-i-rør-teknologien er en effektiv løsning for å vedlikeholde eldre rørledninger uten å måtte foreta kostbare utskiftninger eller reparasjoner. Ved å installere et nytt, beskyttende indre lag på toppen av en eksisterende ledning kan du forlenge levetiden og sørge for at rørsystemet fungerer problemfritt i mange år fremover.

Frosne rør

Når temperaturene ute er lave er rør utsatt. Spesielt om rørene er på utsiden av huset. Om rør fryser kan det føre til en rekke problemer i hjemmet ditt. Når vann fryser, utvider det seg. Dette kan ødelegge rørene dine, noe som kan føre til lekkasjer. Hvis du oppdager frosne rør, bør du kontakte rørlegger med en gang. Våre rørleggere kan utføre rask og effektiv service ved å tine rørene og reparere eventuelle skader som har oppstått.

Det er en rekke tiltak du kan iverksette for å unngå frosne rør.

Tips for å unngå frosne rør:

  • Isoler utsatte rør med skumisolasjon. Dette vil bidra til å hindre at rørene fryser i kalde temperaturer.
  • Sørg for at alle utendørskraner er skikkelig avstengt og tildekket i vintersesongen.
  • Hold termostaten innstilt på en jevn temperatur, da drastiske svingninger kan føre til at temperaturen i rørene synker under frysepunktet raskere enn normalt.

Lekkasjer

Lekkasjer kan føre til alvorlige og kostbare skader i hjemmet hvis de ikke blir behandlet raskt og på riktig måte. Hvis du oppdager en lekkasje, bør du stenge vannet og kontakte en rørlegger umiddelbart. Vårt team har erfaring med å håndtere alle typer serviceoppdrag innen baderom og VVS og kan hjelpe deg når du trenger det. Når lekkasjen er lokalisert bytter vi nødvendige rør og koblinger slik at rørene holder seg tette og lekkasjen ikke kommer tilbake.

Utskiftning av baderomsmøbler

Hvis baderomsmøblene dine er utdatert eller forringet, kan det være på tide å erstatte dem med nye og moderne forbedringer. Vi kan hjelpe deg å velge de beste baderomsmøblene for hjemmet ditt og installere møblementet raskt og effektivt. Les mer om renovering her

Trygg partner i dine våtrom

Hos Viken Rørlegger forstår vi viktigheten av å holde kundene våre informert gjennom hele prosessen. Vi mener at kommunikasjon er nøkkelen til å yte utmerket kundeservice og sørge for at kundene våre er fornøyde med resultatet. Gjennom å alltid holde kundene våre oppdatert om hvert trinn i prosessen ivaretar vi dette.

I tillegg er vi opptatt av at kundene våre skal ha en hyggelig opplevelse fra start til slutt. Teamet vårt består av erfarne fagfolk som er opptatt av å levere resultater av høy kvalitet til avtalt tid og innenfor budsjettet. Når jobben er fullført, gjør vi mer enn det ved å fortsette å tilby støtte og nyttige råd hvis det skulle oppstå problemer i fremtiden.

Vi er en erfaren og pålitelig leverandør av tjenester innen rørleggerfaget, og vi er alltid her for å hjelpe kundene våre. Hvis du har spørsmål eller ønsker å bestille en service, kan du kontakte oss i dag. La oss hjelpe deg med å få hjemmet ditt til å fungere optimalt.

Bestill befaring

Kontakt oss